Effektlys til Kystbygarasjen i Bergen

Sotra | Sartor Kystbygarasje | 2016

Sotra kystbygarasje er et stort underjordisk parkeringshus under Sartor Storsenter. Rampa er en lang tunnel og monoton, grå og med fravær av visuell stimuli.

Vi fikk i oppgave å komme med tiltak for å øke brukervennligheten ved Kystgarasjen Sotra. Løsninger som kan bryte opp monotonien, klaustrofobien og den innelukkede følelsen av å kjøre inn i en tunnel under bakken. Vi har også lagt vekt på å utforme løsninger som vil gjøre anlegget mer dynamisk og skape kjøreglede.

Vi kom opp med følgende løsning.

1. Oselvaren og havet

Det første som møter besøkende ved Kystbygarasjen er en mosaikk av reflekser formet som båter inspirert av Oselvaren som var sentralt i sotraborgerens hverdag for 100 år siden. Hele vegginstallasjonen består av over 2000 reflekser.

2. Kråkebollen

Deretter går ferden videre ned i p-huset forbi kråkebollen som lyser opp i en grotte.

3. Utgangen

På vei opp igjen går ferden gjennom den blå tunnelen og videre opp i dagslys. Som en reise opp fra dypet.